Rohkema info nägemiseks mine põhilehele »

Bios Line - Vegan D3-vitamiin (2000IU) närimistabletid, 60tk

Viide:8030243026569

D-vitamiin on rasvlahustuv vitamiin, mis toetab immuunsüsteemi ja soodustab kaltsiumi imendusmist. Aitab hoida luid, lihaste talitlust ja hambaid normaalsetena. Kuna D-vitamiini tase veres on paljudel Eesti elanikel allapoole soovituslikku, siis vähemalt septembrist aprilli lõpuni (alates 50. eluaastatest aasta ringi) on soovitatav võtta lisaks D-vitamiini rasvlahustuva preparaadina. 

17,80 € KM-ga


Rohkem infot

Bios Line - Vegan D3-vitamiin (2000IU) närimistabletid, 60tk

D-vitamiin on rasvlahustuv vitamiin, mis toetab immuunsüsteemi ja soodustab kaltsiumi imendusmist. Aitab hoida luid, lihaste talitlust ja hambaid normaalsetena. 

Kuna D-vitamiini tase veres on paljudel Eesti elanikel allapoole soovituslikku, siis vähemalt septembrist aprilli lõpuni (alates 50. eluaastatest aasta ringi) on soovitatav võtta lisaks D-vitamiini rasvlahustuva preparaadina. 

Gluteeni- ja laktoosivaba, magustatud steeviaga.

D-vitamiini on vaja:

  • kaltsiumi ja fosfori paremaks omastamiseks
  • luude ja hammaste arengu soodustamiseks
  • vere hüübimise ja südametegevuse töö toetamiseks
  • infektsiooni- ja diabeediriski vähendamiseks

Eestis kehtestatud ohutuks maksimaalseks D-vitamiini annuseks on 100µg päevas.

D-vitamiini peamine ülesanne on tagada kaltsiumi imendumine toitainetest ning selle transportimine luudesse. Kui D-vitamiini veres on vähe, on organismil kaltsiumi raske omastada, mis põhjustab osteoporoose, luutiheduse languseid ning rahhiite. Madal D-vitamiini tase võib põhjustada luude ja lihaste valu, kroonilist migreeni, depressiooni ja kroonilist väsimust. D-vitamiin suurendab antiviiruslike, antibakteriaalsete ja parasiidivastaste immuunfaktorite hulka.

Eestis toodetud D3-vitamiin on valmistatud maheda kanepiseemnejahu baasil. Vitamiin D3 (kolekaltsiferool) pärineb lambavillast toodetud lanoliinist.

NB! D- vitamiini taset saab mõõta erameditsiinilaboris või perearsti vastuvõtul.

D-vitamiini tase veres:

Alla 25 nmol/l – raskekujuline vaegus
25-50 nmol/l – vaegus
50 – 75 nmol/l – kerge vaegus
75 – 100 nmol/l – „normaalne“
100 – 175nmol/l – optimaalne
Üle 250 nmol/l – üleannus

Bios Line - Vegan D3-vitamiin (2000IU) närimistabletid koostisosad

Koostisosad: mahuaine: mannitool, mikrokristalne tselluloos; paakumisvastased ained: ränidioksiid, ristseotud naatriumkarboksümetüültselluloos, rasvhapete magneesiumsoolad; maisitärklis, islandi sambliku (Cetraria islandica (L.) Ach.) taimekeha tiitritud 2,5% D3-vitamiinini (kolekaltsiferool), lõhna- ja maitseaine, magusaine: stevioolglükosiidid.

Bios Line - Vegan D3-vitamiin (2000IU) närimistabletid kasutamine

Kasutamine: täiskasvanud – 1 tablett päevas (2000IU). 3.-10. aastased lapsed – 1 tablett iga 5 päeva järel (400IU). Noorukid, rasedad ja imetavad naised – 1 tablett iga 4 päeva järel (500IU). Paremaks imendumiseks võtta täis kõhuga. 1 tablett sisaldab 2000mcg D3-vitamiinini tiitritud islandi samblikku, mis võrdub 50mcg D3-vitamiiniga (1000% täiskasvanu päevane võrdluskogus). 

Hoiatus! Mitte ületada päevast soovitavat kogust. Toodet ei tohi kasutada mitmekesise toitumise asendajana. Hoida alla 3-aastastele lastele kättesaamatus kohas. Liigsel kasutamisel võib olla lahtistav toime. 

Säilivusaeg kehtib õigesti hoitud, avamata pakendile. 

Valmistatud Itaalias.