Rohkema info nägemiseks mine põhilehele »

Frantsila - Eeterlik õli "Basiilik" 10ml

Viide:6416384110497

Frantsila basiiliku eeterlik õli aitab vaimse väsimuse vastu ja on ajutegevust ja vereringet ergutav. Taime lehtedest saadud eeterlik õli on meeldiva lõhnaga. Meeli ergutav, mõtteid kirgastav ja suurendab keskendumisvõimet. Leevendab peavalu ja migreeni.

15,40 € KM-ga


Rohkem infot

Eeterlik õli "Basiilik"

Frantsila eeterlikud õlid

Frantsila basiiliku eeterlik õli aitab vaimse väsimuse vastu, ajutegevust ja vereringet ergutav. Taime lehtedest saadud eeterlik õli on meeldiva lõhnaga. Meeli ergutav, mõtteid kirgastav ja suurendab keskendumisvõimet. Leevendab peavalu ja migreeni.

NB! Ei kasutata raseduse ajal

  • Vaimne väsimus
  • Migreen
  • Lõdvestab lihaskrampe

Koostis: Ocinum basilicum

KUIDAS KASUTADA EETERLIKKE ÕLISID KODUS JA AIAS

Mis on eeterlikud õlid?

Eeterlikud õlid on looduslikud taimedest saadud kontsentreeritud lõhnaained, mida sageli nimetatakse ka essentsideks. Need õlid sisaldavad taimede erinevate osade, nagu õied, lehed, varred ja juured, aromaatseid ühendeid. Eeterlikud õlid on võimsad vedelikud, mille raviomadused on keskmiselt 75 korda tugevamad kui kuivatatud ravimtaimedel. Need õlid aitavad tasakaalustada keha, meelt ja vaimu ning aitavad taastada üldist heaolu.

Kasutusviisid eeterlike õlidega

Eeterlike õlide kasutamise võimalusi on palju, nii kodus kui ka aias. Need õlid on mitmekülgsed ja saab neid kasutada erinevatel viisidel, olenevalt vajadusest. Siin on mõned levinumad kasutusviisid:

1. Aroomiteraapia

Aroomiteraapia on üks levinumaid viise eeterlike õlide kasutamiseks. Aroomiteraapia hõlmab eeterlike õlide lõhnade sissehingamist, mis stimuleerib limbilist süsteemi - aju osa, mis mängib olulist rolli emotsioonides, käitumises ja mälus. Erinevate eeterlike õlide lõhnad võivad aidata rahustada, ergutada või tasakaalustada meeleolu. Lavendliõli näiteks on tuntud oma rahustavate omaduste poolest, samas kui sidruniõli võib aidata ergutada ja värskendada.

2. Massaaž

Eeterlikud õlid sobivad suurepäraselt massaažiõlide koostisosadeks. Need õlid võivad aidata leevendada lihaspingeid, parandada vereringet ja lõõgastada keha. Oluline on eeterlikud õlid enne kasutamist lahjendada alusõlis, näiteks kookosõlis või mandliõlis, et vältida nahaärritust. Massaaži ajal võib eeterliku õli lõhna sisse hingates saada ka täiendavat rahustavat ja tasakaalustavat toimet.

3. Vann

Eeterlikke õlisid saab lisada vanni, et luua lõõgastav ja aromaatne kogemus. Enne eeterliku õli lisamist vette tuleks seda alati lahjendada kandjaõlis, näiteks oliiviõlis või jojobaõlis, et vältida nahaärritust. Mõned populaarsed eeterlikud õlid, mida saab vannivette lisada, on näiteks lavendel ja piparmünt. Lavendliõli aitab lõõgastuda ja rahustada meelt, samas kui piparmündiõli võib aidata värskendada ja ergutada.

4. Aromaatne kodu

Eeterlikke õlisid saab kasutada ka koduõhustiku värskendamiseks ja meeleolu loomiseks. Selleks võib kasutada erinevaid meetodeid, nagu aroomilambid, difuusorid või lõhnaküünlad. Lihtsalt lisage mõni tilk eeterlikku õli oma valitud seadmesse ja laske sellel õrnalt lõhnata. Näiteks sidruniõli võib anda värskendava ja energiat andva tunde, samas kui lavendliõli aitab luua rahulikku ja lõõgastavat atmosfääri.

5. Aiahooldus

Eeterlike õlide kasutamine ei piirdu ainult siseruumidega, vaid neid saab kasutada ka aias. Mõned eeterlikud õlid on tõhusad putukatõrjevahendid, mis aitavad hoida eemal soovimatuid kahjureid. Näiteks piparmündiõli võib aidata peletada sääski ja ämblikke. Samuti võib eeterlikud õlid lisada aiakompostile, et aidata neutraliseerida ebameeldivaid lõhnu ja toetada kompostimisprotsessi.

Kuidas leida sobivat eeterlikku õli?

Eeterlike õlide valimisel on oluline teada, milline õli sobib kõige paremini konkreetseks otstarbeks. Iga eeterlik õli omab oma unikaalset lõhna ja potentsiaalset tervisele kasulikku omadust. Näiteks lavendliõli on tuntud oma rahustavate omaduste poolest, sidruniõli võib aidata ergutada ja värskendada ning teepuuõli on tuntud oma antiseptiliste omaduste poolest.

Kui soovite leida sobivat eeterlikku õli enda jaoks, on oluline uurida ja tutvuda erinevate õlide omadustega. Teadlik valik aitab tagada, et saate õiget toimet ja kasu vastavalt oma vajadustele.

Kokkuvõte

Eeterlikud õlid on mitmekülgsed ja võimsad looduslikud lõhnaained, mida saab kasutada mitmel erineval viisil. Kodus saab neid kasutada aroomiteraapias, massaažis, vannides ja aroomilampides. Aias saab eeterlikke õlisid kasutada putukatõrjevahenditena ja kompostis. Oluline on teada, kuidas eeterlikke õlisid õigesti kasutada ja neid lahjendada, et vältida nahaärritust või muid kõrvaltoimeid. Lisaks on oluline leida sobiv eeterlik õli vastavalt konkreetsetele vajadustele. Eeterlike õlide kasutamine võib olla nauditav ja tervist edendav kogemus, kui seda tehakse teadlikult ja ohutult.