Rohkema info nägemiseks mine põhilehele »

Frantsila - Eeterlik õli "Patshuli" 10ml

Viide:6416384110664

Patshuli eeterlik õli on tasakaalustav õli, mis tõstab meeleolu. Sobib hästi kaalust mahavõtmiseks, kuna vähendab söögiisu ja viib organismist välja liigvee. Kasutatakse põletike, haavade ja akne hooldusel.

12,00 € KM-ga


Rohkem infot

Eeterlik õli "Patshuli" 

Frantsila eeterlikud õlid

Patshuli eeterlik õli on tasakaalustav õli, mis tõstab meeleolu. Sobib hästi kaalust mahavõtmiseks, kuna vähendab söögiisu ja viib organismist välja liigvee. Kasutatakse põletike, haavade ja akne hooldusel.

Koostis: Pogostemon patchouli.

Eeterlike õlide maagia: Kuidas kasutada eeterlikke õlisid igapäevaelus

Eeterlikud õlid on looduslikud ja võimsad ained, mida saab kasutada mitmel erineval viisil, et toetada tervist ja heaolu. Nende kontsentreeritud lõhnained pakuvad nii füüsilist kui ka vaimset tuge ning võivad olla suurepärane abivahend igapäevaelus. Selle artikli eesmärk on tutvustada, kuidas kasutada eeterlikke õlisid koduses ja aiatöös ning kuidas leida endale sobiv eeterlik õli.

Mis on eeterlikud õlid?

Eeterlikud õlid, mida tuntakse ka essentsidena, on taimede kontsentreeritud lõhnaained. Need õlid saadakse taimede erinevatest osadest, nagu õied, lehed, varred ja juured. Eeterlikud õlid kannavad endas taime erilist olemust ning pakuvad mitmeid raviomadusi. Need õlid imenduvad organismi nii hingamisteede kaudu kui ka nahka sattudes. Aroomiteraapia on üks levinumaid viise, kuidas eeterlikke õlisid kasutada, kuna nende lõhnad mõjutavad meie meeleolu ja emotsioone.

Kuidas kasutada eeterlikke õlisid koduses keskkonnas?

Eeterlikud õlid on suurepärased abimehed koduses keskkonnas. Neid võib kasutada erinevate kehahooldustoodete lõhnastamiseks, aroomilampides põletamiseks, sissehingamiseks mõeldud segudes ning paljuks muuks. Siin on mõned viisid, kuidas saate eeterlikke õlisid kasutada igapäevaelus:

1. Lõhnastamine

Lisa mõned tilgad eeterlikku õli lõhnapudelisse või lõhnakivile ning aseta need erinevatesse ruumidesse. Nii saad nautida meeldivat lõhna kogu majas. Samuti võid lisada mõned tilgad eeterlikku õli tolmuimeja või pesuvahendi hulka, et levitada meeldivat aroomi kodu ümber.

2. Massaaž

Eeterlikke õlisid saab kasutada ka massaažiõlides. Segage mõned tilgad eeterlikku õli baasõliga, nagu oliiviõli või mandliõli, ning masseerige seda õli kehale. See mitte ainult ei lõõgasta, vaid annab ka nahale elujõudu ning võib leevendada erinevaid vaevusi.

3. Vann

Loo endale lõõgastav vannielamus, lisades mõned tilgad eeterlikku õli vannivette. Vali eeterlik õli vastavalt oma meeleolu või vajadusele. Näiteks lavendliõli aitab lõõgastuda ja rahustuda, sidrunheinaõli annab energiat ning piparmündiõli värskendab ja ergutab.

4. Õhuvärskendaja

Valmista endale looduslik õhuvärskendaja, segades mõned tilgad eeterlikku õli veega pihustipudelisse. Piserda seda segu ruumiõhku, et neutraliseerida ebameeldivaid lõhnu ning luua meeldiv ja värskendav atmosfäär.

Kuidas kasutada eeterlikke õlisid aiatöös?

Eeterlikud õlid võivad olla suurepärased abimehed ka aiatöös. Siin on mõned viisid, kuidas saate neid kasutada oma aias:

1. Putukatõrje

Taimede kaitsmiseks putukate eest võite kasutada eeterlikke õlisid. Näiteks piparmündiõli või teepuuõli aitavad tõrjuda putukaid looduslikul viisil. Lisage mõned tilgad eeterlikku õli veega pihustipudelisse ning piserdage seda segu taimedele.

2. Aroomiteraapia aias

Loo lõõgastav ja meeldiv õhkkond aias, põletades aroomilampi eeterlikke õlisid. Lavendliõli või roosiõli annavad aiale romantilise ja rahustava õhkkonna ning aitavad teil lõõgastuda ja stressist vabaneda.

3. Kompost

Eeterlikud õlid võivad aidata neutraliseerida ebameeldivat lõhna kompostihunnikus. Lisage mõned tilgad eeterlikku õli komposti kihtide vahele, et vähendada lõhna ning luua meeldivam keskkond.

Kuidas leida endale sobiv eeterlik õli?

Eeterlikke õlisid on saadaval palju erinevaid ning igal õlil on oma unikaalne lõhn ja omadused. Kui otsite endale sobivat eeterlikku õli, siis järgige neid juhiseid:

  1. Meeleolu ja emotsioonid: Valige eeterlik õli vastavalt sellele, millist meeleolu või emotsiooni soovite toetada. Näiteks lavendliõli rahustab ja lõõgastab, sidrunheinaõli annab energiat ning kadakaõli aitab maandada stressi.
  2. Füüsilised vaevused: Kui teil on konkreetne füüsiline vaevus, nagu peavalu või lihasvalu, otsige eeterlikku õli, mis on selle vaevuse leevendamiseks tuntud. Näiteks piparmündiõli võib aidata peavalu korral ning eukalüptiõli leevendab hingamisteede probleeme.
  3. Isiklik eelistus: Kuulake oma sisetunnet ja valige eeterlik õli, mis teile meeldib. Lõhn mõjutab meie meeleolu ja heaolu, seega valige õli, mis tekitab teis positiivseid tundeid ja emotsioone.

Kokkuvõte

Eeterlikud õlid on võimsad looduslikud ained, mida saab kasutada mitmel erineval viisil igapäevaelus. Nende kasutamine koduses keskkonnas võib luua meeldiva ja lõõgastava atmosfääri ning aidata toetada keha ja meele tervist. Aiatöös võivad eeterlikud õlid olla abiks putukatõrjes ning luua lõõgastavat ja meeldivat õhkkonda. Oluline on leida endale sobiv eeterlik õli, valides vastavalt meeleolule, füüsilistele vaevustele ja isiklikele eelistustele. Nii saate nautida eeterlike õlide maagiat igapäevaselt ning toetada oma heaolu looduslikul viisil.