Reial - Palderjani tinktuur 50ml

Palderjani juurtest valmistatud taimetõmmis on toidulisand, mis aitab unetuse korral ja toetab vaimset tervist. Palderjan on looduslik abimees võitluses unetuse vastu: see tagab rahulikuma ja pikema une. Lisaks toetab see seedimist ja südame tööd.

13,00 € (Tax incl.)

Omadused

Omadused: Rahustav
Omadused: Lõõgastav
Omadused: Tugevdav
Omadused: Toniseeriv
Sisaldab: Palderjan
Olek: Vedelik
Millisele keha piirkonnale?: Seedimine ja ainevahetus
Millisele keha piirkonnale?: Süda ja veri
Millisele keha piirkonnale?: Närvid
Millisele keha piirkonnale?: Pea ja aju
Mille puhul sobib?: Väsimus
Mille puhul sobib?: Meeleoluhäired ja stress
Mille puhul sobib?: Ainevahetus ja seedimine
Mille puhul sobib?: Uni
Mille puhul sobib?: Vererõhk
Mille puhul sobib?: Ärevus

Rohkem infot -

Reial - Palderjani tinktuur 50ml

Palderjani juurtest valminud taimetõmmis ehk toidulisand aitab unetuse puhul ja toetab vaimset tervist. Palderjan on looduslik liitlane unetuse vastu: toob rahulikuma ja pikema une. Toetab ka seedimist ja südame tööd.

Palderjanijuuri kaevame sügisel puhtast loodusest, mis tähendab, et toote valmimise protsess on käsitööna tehtud: korjame, puhastame, tükeldame ning seejärel asetame need Eestis valmistatud orgaanilisse piiritusse ligunema. Alkohol toimib lahustina ja ekstraheerimisvahendina, et saaksime taimejõu välja tõmmata ja seda keha ja meelt toetavalt ning loomulikul viisil kasutada.

Tinktuurid on üldtoniseerivad ja tervendavad taimetõmmised, mis aitavad organismi toetada ning probleeme leevendada kiiresti ja kahjulike kõrvalmõjudeta.

Eesti palderjanis on mõõdetud üks maailma kõrgeimaid tasemeid eeterlikus õlis sisalduva valerianooli, bornüülatsetaadi ja valeranooni kohta, seega tasub seda kas korjata või osta ning vajadusel tarbida. See on puhas ja tugev!

Palderjan mõjutab gamma-aminovõihappe, adenosiini ja serotoniini neurotransmitterite mehhanisme, mis kõik on seotud une reguleerimisega. See sisaldab iridoide, flavonoide, eeterlikku õli (sealhulgas valeriinooli), palderjanhapet jt. Eestis leidub taimedes 17% valerianooli!

Peamised kasutusalad:

  • Unetusele ja vaimsele tervisele / aitab luua tervislikku ja rahulikku und /aitab magama jääd
  • Toetab seedimist, vähendab seedesüsteemi häireid ja spasme
  • Aitab hoida head kognitiivset funktsiooni
  • Aitab kaasa füüsilise ja vaimse heaolu taastumisele (toetab, kui on stress ja kiire elutempo, ärrituvus)
  • Toetab südame tööd
  • Südame-veresoonkonna tervisele, normaliseerib vererõhku.
  • Toetab ärevuse puhul
  • Tugevdab veresooni
  • Suurendab veresoonte ja kapillaaride seinte elastsust ja tugevust.

Toetab seedetrakti normaalset toimimist tänu lenduvate õlide, valepotriaatide, hüperitsiini, lima ja tanniinide sisaldusele taimes. Aitab soodustada seedesüsteemi tegevust ja leevendada seedeprobleeme.

Palderjani on juba sajandeid kasutatud halva tuju hajutamiseks ja laste nutu rahustamiseks. On olemas väljaandeid, mis ei soovita palderjani kasutada alla 12-aastastel lastel, kuid tegelikult pole selle väite taga teaduslikku alust.

Palderjanil on suur eelis, kuna sellel puudub või on väga vähe kõrvaltoimeid. Kõige olulisem neist on see, et palderjan ei jäta järgmisel päeval unerohtudele omast "pohmellitunnet", mis võib mõjutada järgmise päeva produktiivsust ja rõõmu tahtmatult.

Reial - Palderjani tinktuur kasutamine

Kasutamine: Tinktuurina, teesegudes, tõmmisena. Imendub kiiremini kui tee.
Seespidiselt: 1-7 ml pool tundi enne magamaminekut. Kui kogemus puudub alusta väiksemate annustega, umbes 20 tilka (1 pipetitäis) e üks doos. Toime ei pruugi kohe avalduda, on väga individuaalne ja oleneb elustiilist, seedimisest, psühholoogilistest iseärasusest jne. 
Palderjani puhul võib toimeaine avaldumine aega võtta, ilmneda mõnel alles peale 2 nädalast tarvitamist.
Tarvitamine vastavalt vajadusele, vältida tarvitamist kauem kui kuu järjest. Manustamisel on oluline vältida pipeti kontakti suu ja keele limaskestaga! Manustada toodet nii, et suhu tilgutades ei puutuks pipett kokku suu limaskestadega või tilguta lusikale. 

Palderjani-humala kombinatsioonis sisalduvad tõhusad ained mõjutavad aju retseptoreid ja nii vastutavad une ja närvitegevuse rahustamise eest loomulikul viisil.

Päevane annus (1-7 doosi): 0,5-7 ml palderjanijuuretinktuuri.

Reial - Palderjani tinktuur koostisosad

Koostisosad: ökoetanool (sertifitseeritud), Harilik Palderjani juur (Valeriana officinalis), vesi.

Tinktuuride tarvitamisel on veel teinegi eelis. Kui tee jt vesipõhiste taimeürtide imendumine toimub alles peensooles, siis tinktuuris olevad toimeained hakkavad imenduma juba suu limaskestas (kui tinktuuri enne allaneelamist natuke aega suus keele all hoida) ja satuvad nii kiiremini vereringesse. Tinktuure saab anda ka lastele, lahjendades mõned tilgad (tavaliselt lapse vanus + 1) hästi soojas vees, mis laseb alkoholil aurustuda, kuid jätab aktiivse toimeaine sissevõtmiseks vette.

NB! Vastunäidustus palderjani ülitundlikuse korral. Kõrvaltoimete korral (nt iiveldus, kõhukrambid) joo vett ning katkesta tarvitamine, kui vaevused ei vähene siis konsulteeri arstiga. Ole ettevaatlik raseduse ja imetamise ajal. 

Säilitamine: Hoida kuivas ja jahedas, pimedas v otsese päikese eest eemal ja lastele kättesaamatus kohas. Peale esmast avamist hoida külmkapis ja tarvitada ära 6 kuu jooksul. Veendu, et kork on korralikult kinni keeratud.

Puhtad ja väekad taimetinktuurid tulevad appi kui tervis tõrgub ja enesetunne pole kiita. Puhas piiritus on sadu aastaid olnud meedium, mis taimest väe pudelisse ammutab. Meie kasutame tinktuuride valmistamiseks Eestis valminud teravilja ökoetanooli, puhast vett ning oma kätega korjatud kodumaiseid taimi.

NB! Kodulehel olev teave ei ole mõeldud meditsiiniliseks nõuandeks, haiguse diagnoosimiseks ja ravi soovituseks. Enne toidulisandite kasutamist konsulteeri vajadusel arstiga. Toidulisand ei asenda mitmekesist toitumist. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Hoida suletuna toatemperatuuril, lastele kättesaamatus kohas.

Tooted samas kategoorias