Rohkema info nägemiseks mine põhilehele »

Frantsila - Eeterlik õli "Küpress" 10ml

Viide:6416384110503

Frantsila eeterlik õli küpress on värske okkahõngulise lõhnaga. Parandab vere- ja lümfiringet ning hoiab ära infektsioone. Aitab veenilaiendite, hemorroidide, jalgade paistetuse, köha, kuse- ja suguteede vaevuste puhul, enureesi, närvisüsteemi ülepingete puhul. Sobib rasusele nahale.

11,10 € KM-ga


Rohkem infot

Frantsila - Eeterlik õli "Küpress" 10ml

Frantsila eeterlik õli küpress on värske okkahõngulise lõhnaga. Parandab vere- ja lümfiringet ning hoiab ära infektsioone. Aitab veenilaiendite, hemorroidide, jalgade paistetuse, köha, kuse- ja suguteede vaevuste puhul, enureesi, närvisüsteemi ülepingete puhul. Sobib rasusele nahale.

Koostis: Cupressus sempevirens.

Eeterlike õlide imeline maailm: Kuidas kasutada eeterlikke õlisid tervise ja heaolu edendamiseks

Eeterlikud õlid on looduslikud ained, mida kasutatakse laialdaselt erinevates valdkondades, sealhulgas kehahoolduses, aroomiteraapias ja koduses keskkonnas. Nende õlide ainulaadne lõhn ja raviomadused teevad neist võimsa vahendi tervise ja heaolu edendamiseks. Käesolevas artiklis vaatleme lähemalt eeterlike õlide maailma ning jagame näpunäiteid, kuidas neid õlisid õigesti kasutada.

Mis on eeterlikud õlid?

Eeterlikud õlid, tuntud ka kui essentsid, on taimedest eraldatud kontsentreeritud lõhnaained. Need õlid sisaldavad taimedes leiduvaid aromaatseid ühendeid, mis omavad mitmesuguseid raviomadusi. Eeterlikud õlid saadakse taimede erinevatest osadest nagu õied, lehed, varred ja juured ning neil on tugevad bioloogilised toimed.

Kuidas eeterlikke õlisid kasutada?

Eeterlike õlide kasutamiseks on mitmeid viise, olenevalt eesmärgist ja soovitud toimest. Siin on mõned levinumad viisid, kuidas saate eeterlikke õlisid kasutada:

1. Aroomiteraapia:

Aroomiteraapia on üks levinumaid viise eeterlike õlide kasutamiseks. Aroomiteraapia hõlmab eeterlike õlide lõhnastamist, mis mõjutab meie meeleolu, emotsioone ja füüsilist heaolu. Saate lisada mõne tilga eeterlikku õli aroomilambile või eeterlike õlide difuuserisse, et levitada õrna lõhna ja luua meeldiv atmosfäär oma kodus või töökohal.

2. Kehahooldus:

Eeterlikud õlid on suurepärased koostisosad erinevate kehahooldustoodete valmistamisel. Neid õlisid saab lisada näo- ja kehakreemidesse, šampoonidesse, masseerimisõlidesse ja vannitooteitesse. Näiteks lavendliõli on tuntud oma rahustavate omaduste poolest ning seda võib lisada lõõgastavasse vanni või kasutada massaažiõlina stressi leevendamiseks.

3. Kodu ja aed:

Eeterlikud õlid võivad olla ka suurepärased abivahendid oma kodu ja aia hooldamisel. Mõned õlid, nagu näiteks piparmünt, sidrun ja teepuu, omavad putukatõrjuvaid omadusi ning neid saab kasutada putukate eemal hoidmiseks. Lisaks võivad mõned õlid, nagu näiteks sidrun, apelsin ja lavendel, anda meeldiva lõhna puhastusvahenditele või ruumide värskendamiseks.

4. Tervendavad omadused:

Eeterlikel õlidel on mitmeid tervendavaid omadusi ja neid saab kasutada erinevate terviseprobleemide leevendamiseks. Näiteks teepuuõli on tuntud oma antibakteriaalsete omaduste poolest ning seda saab kasutada haavade desinfitseerimiseks või akne raviks. Eukalüptiõli omab hingamisteid avavaid omadusi ning seda saab kasutada külmetuse ja nohu sümptomite leevendamiseks.

Kuidas leida õige eeterlik õli?

Õige eeterliku õli leidmine võib olla väljakutse, kuna turul on saadaval palju erinevaid brände ja sorte. Siin on mõned näpunäited, mis aitavad teil leida kvaliteetseid eeterlikke õlisid:

  • Veenduge, et õli on puhas ja looduslik. Kontrollige, kas tootel on märgitud, et see on 100% puhas eeterlik õli ning vältige sünteetilisi või keemiliselt töödeldud õlisid.
  • Kontrollige tootja mainet ja usaldusväärsust. Valige bränd, mis on tuntud oma kvaliteetsete toodete poolest ja järgib eetilisi tootmisstandardeid.
  • Lugege ülevaateid ja tagasisidet teistelt kasutajatelt. Teiste kogemused võivad anda teile aimu õli kvaliteedist ja toimivusest.

Kokkuvõte

Eeterlikud õlid on võimsad looduslikud ained, mis pakuvad mitmeid tervisega seotud eeliseid ning aitavad tasakaalustada meie meeleolu ja heaolu. Õige kasutamise ja valimisega võib eeterlike õlide maailm olla suureks abiks tervise ja heaolu edendamisel. Olge teadlikud eeterlike õlide omadustest ja järgige soovitatud annuseid ning nautige nende imelist lõhna ja raviomadusi oma igapäevaelus.