Rohkema info nägemiseks mine põhilehele »

Uns - Omega 3-6-9 kalaõli E-vitamiiniga, 60 kapslit

Viide:UNS0158

Kalaõli tarbimine aitab hoida igapäevast normaalset asendamatute rasvhapete sisaldust kehas. Kalaõlist omandatud OMEGA 3-6-9 rasvhapped suudavad mitte ainult alandada kolesterooli ning triglütseriidi taset vaid ka pärssida vererakkude kalduvust ummistuda. Omega 3-6-9 rasvhapped on närvikudede ning ajurakkude peamised ehitusmaterjalid.

23,05 € KM-ga


Rohkem infot

Uns - Omega 3-6-9 kalaõli E-vitamiiniga, 60 kapslit

Kalaõlist omandatud OMEGA 3-6-9 rasvhapped suudavad mitte ainult alandada kolesterooli ning triglütseriidi taset vaid ka pärssida vererakkude kalduvust ummistuda. Omega 3-6-9 rasvhapped on närvikudede ning ajurakkude peamised ehitusmaterjalid.

Lisaks sellele, et kalaõli teatakse suuresti kasulikkuse poolest tervisele, on see tutnud ka tänu võimele vähendada põletikke ja võidelda vananemise tagajärgedega. Seda on ammu peetud üheks kõige  vajalikumaks toidulisandiks südame jaoks oma põletikuvastase toime tõttu.

EPA, GLA (gamma-linoleenhape) and oleiinhape on olulisimad rasvhapped, mis mängivad aju arengus väga tähtsat rolli. EPA on vere hüübimist ning teisi arteriaalseid funktsioone kontrolliv aine kehas, mida kutsutakse prostaglandiinidiks. Omega-3 rasvhapped vähendavad tunduvalt triglütseriidi taset ning tõstavad hea HDL (Kõrge tihedusega lipoproteiin) kolesterooli taset.

Üheskoos tagavad need efektiivsed komponendid maksimaalse tulemuse tagamaks terve südame, ajukoe, seedetrakti ning immuunsusüsteemi. Lisaks, hiljutised uuringud on tõestanud, et kalaõlil on veel teisigi tervisele kasulikke mõjusi kaasa arvatud erinevat tüüpi vähki haigestumise riski vähendamine.

Kuna keskmine dieet on väga värske kala ja muude EPA-t ja GLA-d sisaldavate mereandide vaene, soovitavad paljud meditsiinitöötajad regulaarselt tervislikult toituda ja toidulisandina kalaõli tarbida.

E-vitamiin on tugev antioksüdant, mis aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest.

E-vitamiin:

  • on vajalik orgaismi antioksüdantses regulatsiooni- ja kaitsesüsteemis
  • suurendab A-vitamiini biotoimet
  • pidurdab naha vananemist
  • vähendab juuste kahjustusi

Uns - Omega 3-6-9 kalaõli E-vitamiiniga kasutamine ja koostisosad

Kasutamine: 2 kapslit 1x päevas, vähese veega.

Koostisosad: 
kalaõli kontsentraat, linaseemneõli, päevalilleõli, E-vitamiin (DL-alfa tokoferoolatsetaat), oomega-3 (eikosapentaeenhape, dokosaheksaeenhape, alfa-linoleenhape), oomega-6 (linoleenhape), oomega-9 (oleiinhape), kapsel (želatiin, niiskusesäilitaja: glütseriin, puhastatud vesi).

1 portsjon (2 kapslit)

% täiskasvanu päevane võrdluskogus

Kalaõli kontsentraat

800mg

-

Linaseemneõli

600mg

-

Päevalilleõli

580mg

-

E-vitamiin (DL-alfa tokoferoolatsetaat)

20mg

133%

Oomega-3

Eikosapentaeenhape (EPA)

Dokosaheksaeenhape (DHA)

Alfa-linoleenhape (ALA)

144mg

96mg

300mg

-

Oomega-6

Linoleenhape (LA)

280mg

-

Oomega-9

Oleiinhape (OA)

102mg

-

Säilitada kindlalt suletuna, temperatuuril 15-25°C, kuivas kohas. Kaitsta niiskuse ja valguse eest.

Hoiatus! Mitte ületada päevast soovitatavat kogust. Toodet ei tohi kasutada mitmekesise toitumise asendajana. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Ravimeid kasutavad isikud peaksid toodet tarbima üksnes meditsiinilise järelvalve all. Ära tarbi, kui turvakile on katki või see puudub.

Netokaal: 84g

Toodetud Poolas. 

Omega 3 6 9: Mis nad on ja miks on oluline neid tarbida

Omega 3, 6 ja 9 rasvhapped on olulised toitained, mis mängivad olulist rolli meie tervise säilitamisel. Kuigi need rasvhapped erinevad oma keemilise struktuuri poolest, on neil kõigil olulised funktsioonid meie kehas. Omega 3 aitab vähendada südamehaiguste riski, omega 6 toetab rakkude kasvu ja hooldust ning omega 9 võib aidata vähendada põletikku ja parandada südame tervist.

Omega 3 rasvhapped

Omega 3 rasvhapped on polüküllastumata rasvhapped, millel on oluline roll keha kasvu ja arengu ning tervete rakkude moodustamisel. Alpha-linoleenhape (ALA) on üks olulisemaid omega 3 rasvhappeid. Seda leidub linaseemnetes, kreeka pähklites, chia seemnetes ning rapsi- ja sojaõlis. ALA on oluline, kuna keha ei suuda seda ise toota ning seetõttu tuleb seda saada toidust.

Lisaks ALA-le sisaldab omega 3 rasvhapped ka eikosapentaeenhapet (EPA) ja dokosaheksaeenhapet (DHA). Need rasvhapped on levinud mereandides nagu lõhe, sardiinid, heeringas ja makrell. EPA ja DHA omavad olulist rolli südame tervise edendamisel ning nende tarbimist soovitatakse vähemalt 8 untsi mereande nädalas.

Omega 3 rasvhapped on tuntud ka oma põletikuvastaste omaduste poolest ning neid on seostatud ka aju tervise ja heaolu parandamisega.

Omega 6 rasvhapped

Omega 6 rasvhapped on samuti polüküllastumata rasvhapped, mis on kehale hädavajalikud. Linoolhape on üks olulisemaid omega 6 rasvhappeid ning seda leidub taimeõlides, pähklites ja seemnetes. Omega 6 rasvhapped on olulised rakumembraanide struktuuri ja funktsiooni säilitamiseks ning neil on oluline roll ka rakkude kasvus ja hoolduses.

Kuigi omega 6 rasvhapped on kehale kasulikud, on nende tasakaal omega 3 rasvhapetega oluline. Tänapäeva toitumisharjumused on aga sageli omega 6 rasvhapete ülekaalukate allikatega, mis võib põhjustada põletikku ja muid terviseprobleeme. Seetõttu on oluline jälgida omega 6 ja omega 3 rasvhapete tasakaalu oma dieedis.

Omega 9 rasvhapped

Omega 9 rasvhapped on monoküllastumata rasvhapped, mida keha saab ise toota. Oleiinhape on üks olulisemaid omega 9 rasvhappeid ning seda leidub rikkalikult oliiviõlis ja pähklites. Omega 9 rasvhapped on seotud südame tervise parandamisega ning neid soovitatakse osana tervislikust toitumisest, näiteks Vahemere dieedist.

Omega 9 rasvhapped on olulised ka vererõhu alandamisel, põletiku vähendamisel ning immuunsüsteemi tugevdamisel. Kuigi neid ei peeta "oluliseks" rasvhapeteks, on nende tarbimine siiski soovitatav tervisliku eluviisi osana.

Miks on oluline tarbida omega 3 6 9 rasvhappeid?

Omega 3, 6 ja 9 rasvhapped on olulised meie keha tervise ja toimimise jaoks. Nende õige tasakaal aitab säilitada südame tervist, toetada rakkude kasvu, vähendada põletikku ning parandada immuunsüsteemi ja aju funktsiooni.

Omega 3 rasvhapped on eriti olulised südame tervise jaoks ning nende tarbimine võib vähendada südamehaiguste riski. Omega 6 rasvhapped mängivad olulist rolli rakkude kasvus ja hoolduses ning omega 9 rasvhapped aitavad vähendada põletikku ja parandada südame tervist.

Kuigi meie keha suudab toota omega 9 rasvhappeid, on siiski oluline neid ka toidust saada, et tagada nende piisav tarbimine. Seega on oluline tarbida toite, mis sisaldavad omega 3, 6 ja 9 rasvhappeid ning hoida nende tasakaalu.

Kes peaks kindlasti tarbima omega rasvhappeid?

Omega 3 rasvhapped on eriti olulised rasedatele naistele, kuna need aitavad loote aju ja silmade arengul ning võivad vähendada rasedusega seotud põletikku ja tüsistuste riski. Samuti on omega 3 rasvhapped olulised laste arengu ja kasvu jaoks ning neid soovitatakse neile, kes ei tarbi piisavalt mereande.

Lisaks võib omega kalaõli olla kasulik neile, kes kannatavad põletikuliste haiguste nagu artriit või krooniline nahahaigus. Samuti võib see aidata parandada meeleolu, vähendada depressiooni ja ärevust ning parandada üldist vaimset tervist.

Kokkuvõtvalt, omega 3 6 9 rasvhapped on olulised meie keha tervise jaoks ning nende tasakaal on võtmetähtsusega. Oluline on tarbida mitmekesist toitu, mis sisaldab erinevaid allikaid omega 3, 6 ja 9 rasvhapetest ning vajadusel võtta toidulisandeid, et tagada nende piisav tarbimine. Omega kalaõli kapslid on üks populaarne viis nende rasvhapete tarbimiseks, kuid on oluline järgida pakendil olevaid juhiseid ja konsulteerida vajadusel arstiga.