Rohkema info nägemiseks mine põhilehele »

Ecosh Life - Lion's Mane, 90 kapslit

Viide:4741609522116

Eesti toorainel põhinev Lion’s Mane (Hericium erinaceus) ehk Lõvilakk – korallnarmiku toode on pilvikulaadsete seltsi korallnarmikuliste sugukonda kuuluv söödav seeneliik, mida  traditsioonilises Hiina meditsiinis kasutatakse üldtoonikuna ning laialdasemalt kasutusel keskendumise soodustamiseks ja aju töö toetuseks. 

33,00 € KM-ga


Rohkem infot

Ecosh Life - Lion's Mane, 90 kapslit

Ecosh Life toidulisandid

Lõvilakk seen ehk lõvilakk-korallnarmik, mida kutsutakse ka ingliskeelse nimega Lion`s mane (Hericium erinaceus) on söödav seen, mis on kodumaine nii meil Euroopas, Põhja-Ameerikas, kui ka Aasias ning mille võib ära tunda pikkade (üle 1 cm pikkuste) niitjate narmaste, lehtpuudel esinemise ja selle järgi, et tema narmakesed kasvavad justkui kogumikena nagu lillkapsalgi. Lõvilakk-korallnarmik on tuntud traditsioonilises meditsiinis, aga selle viljakehast saab valmistada ülimalt maitsvaid hõrgutisi. Niisamuti tarbitakse lõvilakk seent (enamasti just Lion`s mane nime all) ka eliksiiride ja pulbrite kujul.

Traditsioonilises Hiina meditsiinis on lõvilakk seen kasutusel üldtoonikuna, kuna seda peetakse toitvaks igale viiele siseorganile – maksale, põrnale, kopsudele, südamele ja neerudele. Seent on hüütud ka Qi -ks  ehk “elujõudu andvaks”. Budistlikud mungad kasutasid lõvilakk seent teadaolevalt just pulbristatud kujul, et suurendada aju keskendumist meditatsiooni ajal. 

Lions Mane ehk lõvilakk seen on siiani olnud kasutusel just aju võimendajana. Uuringud on leidnud, et lõvilakk seened sisaldavad kahte erilist ühendit nagu herikseenid ja erinakiinid, milledel arvatakse olevat ajurakkude kasvu stimuleerivad omadused. Need ühendid on olulised ka närvide kasvufaktorile ning õppimisele ja mälule kaasa aitamisele.

Ecoshi Lionś Mane toode sisaldab Eestis kasvatatud toorainet

Ecoshi Lion´s  Mane  toidulisand sisaldab nii seene ekstrakti, kui ka siinsamas Eesti Seenefarmis kasvatatud seene pulbrit! Ühes Lion`s mane kapslis on lõvilakk seene ekstrakti 250 mg ja täpselt niisama palju ka meie oma kodumaist seenepulbrit.

Miks Ecosh valis oma toidulisandis kasutamiseks lõvilakk seened just Eesti Seenefarmist?

Kuigi oleks soodsam tellida lõvilaka pulber Hiinast, otsustas Ecosh teha valiku hoopis kodumaise kallima tooraine kasuks ja põhjus selleks on lihtne.

Mitte ainult see, et Eesti Seenefarmis kasvatatakse gurmee- ja söögiseeni Eestis, aga, neid kasvatatakse ka eestimaisel toorainel. See tähendab, et seentele meelepäraseks kasvulavaks olev pinnas, on samuti pärit Eestist (puidutööstuse jäägid- saepuru ning viljakoristus jäägid- põhk). Ka seenekotte valmistatakse algusest lõpuni just Eestis. 

Kuni küpsemiseni valmivad lõvilakk seened valvsa pilgu all termo-konteinerites Kullamaal, Lääne-Nigula vallas.

Ecosh Life - Lion's Mane koostisosad

KOOSTISOSAD: Lõvilakk-korallnarmiku (Hericium erinaceus) seene maapealse osa ehk viljakeha pulber, Lõvilakk-korallnarmiku (Hericium erinaceus) seene maapealse osa ehk viljakeha ekstrakt 10:1 (sisaldab 30% polüsahhariide), glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel).

Ecosh Life - Lion's Mane manustamine

MANUSTAMINE:1 kuni 2 kapslit päevas koos toiduga.

Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Toidulisandit ei kasutata mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida toodet lastele kättesaamatus kohas. Raseduse, imetamise, krooniliste haiguste või ravimite võtmise korral konsulteerida enne toote kasutamist arsti või apteekriga.

PÄEVANE ANNUS SISALDAB

1 – 2 kapslit

Lõvilakk-korallnarmiku seenepulber 250-500 mg

Lõvilakk-korallnarmiku ekstrakt 250-500 mg

SÄILITAMINE: Hoida suletuna kuivas kohas, toatemperatuuril kuni 25 °C ja päikese eest kaitstult.

TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokaal 49g


Lõvilakk seen (Hericium erinaceus) on meditsiiniline seen, mida on traditsioonilises Hiina meditsiinis juba pikka aega kasutatud. Lõvilaka pulber on laialdaselt saadaval näiteks toidulisandite kujul. Teaduslikud uuringud näitavad, et lõvilakk sisaldab mitmeid tervist edendavaid aineid, sealhulgas antioksüdante ja beetaglükaane.

Järgnevalt käsitleme lõvilaka seene võimalikke tervisele kasulikke omadusi ning millal kaaluda arstiga konsulteerimist, et teada saada, kas see võib olla teile sobiv.

Lõvilaka pulbri võimalikud tervisealased kasulikud omadused

On väidetud, et lõvilakk võib aidata mitmesuguste terviseprobleemide korral, sealhulgas:

  1. Aju funktsiooni parandamine
  2. Depressiooni ja ärevuse vähendamine
  3. Seedetrakti tervise toetamine
  4. Immuunsüsteemi tugevdamine
  5. Vähi ennetamine

Seni on lõvilaka konkreetsete tervisemõjude kohta tehtud uuringud piiratud. On oluline märkida, et olemasolevad leiud pärinevad peamiselt loomadel läbiviidud uuringutest, katseklaasikatsetest ja väikestest kliinilistest uuringutest. Enne lõvilaka soovitamist mõne haiguse raviks on vaja rohkem uurimistööd.

Piiratud uurimustöö viitab sellele, et lõvilakk võib pakkuda teatavaid tervisele kasulikke omadusi, sealhulgas toetada neuronite tervist. Vaatame mõningaid olulisi uuringute tulemusi:

Aju funktsioon

Väiksema kognitiivse võimekusega vanemate täiskasvanutele võib lõvilakk kasuks tulla, näitab 2009. aastal Phytotherapy Research ajakirjas avaldatud väike uuring. Uuringus määrati 30 vanemale täiskasvanule, kellel oli kerge kognitiivne kahjustus, lõvilaka ekstrakt või platseebo iga päev 16 nädala jooksul. Kognitiivsed testid, mis viidi läbi nädalatel 8, 12 ja 16, näitasid, et lõvilaka grupi liikmete tulemused olid oluliselt paremad võrreldes platseebogrupi liikmetega.

Hiljutisem uuring (Biomedical Research 2011) uuris lõvilaka mõju aju funktsioonile hiirtega. Tulemused näitasid, et lõvilakk aitas kaitsta amüloidbeeta (ainet, mis moodustab Alzheimeri tõvega seotud ajuplaake) kogunemisest põhjustatud mäluprobleemide vastu. Uuringud on näidanud ka võimalikku neuroprotektiivset toimet isheemilisele insultile.

National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) hoiatab, et kuigi mõned väikesed esialgsed uuringud looduslike toidulisandite mõju kohta kognitiivsele funktsioonile on näidanud mõningaid tagasihoidlikke toimeid, on "otsest tõendusmaterjali puudu". Vastupidiseid väiteid ei toeta tõendid.

Depressioon ja ärevus

Seni tehtud uuringud viitavad sellele, et lõvilaka pulber võib aidata leevendada depressiooni ja ärevust. Näiteks 2020. aasta kirjanduse ülevaates nimetati lõvilakka "potentsiaalseks alternatiivmeditsiiniks depressiooni raviks".

Samamoodi kirjeldas 2021. aasta uurimuse ülevaade mitmeid uuringuid, mis näitasid märkimisväärseid ärevusevastaseid toimeid. Lõvilakk tundub pakuvat ka "neurokaitsefunktsioone, tsütotoksilisust, antikartsinogeenset, antidiabeetilist, antimikroobset ja herbitsiidset toimet".

Kuna toetavaid uuringuid on vähe, on liiga vara soovitada lõvilakka mõne konkreetse terviseseisundi jaoks. Kui kaalute lõvilaka kasutamist mõne kroonilise seisundi korral, konsulteerige kindlasti enne toidulisandi kasutamist arstiga. Kroonilise seisundi ise ravimine lõvilakaga ja tavapärase ravi vältimine võib kaasa tuua tõsiseid tagajärgi.

Lõvilaka pulbri võimalikud kõrvaltoimed

Lõvilaka toidulisandite pikaajalise kasutamise ohutuse ja kõrvaltoimete kohta on vähe teada. Siiski on mure, et lõvilakk võib ärritada allergia ja astma sümptomeid inimestel, kellel on sellele kalduvus. Seetõttu on oluline enne lõvilaka või mõne muu toidulisandi kasutamist konsulteerida oma arstiga, eriti kui teil on allergia, astma või mõni muu meditsiiniline seisund.

Inimesed võivad olla lõvilaka suhtes allergilised. Kui pärast lõvilaka võtmist märkate kõri turset, hingamisraskusi või muid sümptomeid, pöörduge kohe arsti poole.

Kuidas lõvilakka kasutada

Lõvilaka standarddooside ja valmistamisviiside kindlakstegemiseks ei ole piisavalt uuritud. Järgige täpselt pakendil olevaid juhiseid!

Alati konsulteerige oma arstiga, et saada konkreetseid juhiseid selle kohta, kui palju peaksite päevas võtma.

Lõvilaka ettevaatusabinõud ja koostoimed

Vältige lõvilaka seenetooteid, kui olete rase. Piisava ohutu annuse määramiseks pole piisavalt uuringuid tehtud.

Kui võtate diabeediravimeid, olge teadlik, et lõvilakk seen võib alandada veresuhkru taset liiga palju. Jälgige hoolikalt oma mõõtmisi.

Samuti võib lõvilaka võtmine koos antikoagulantide / trombotsüütidevastaste ravimitega põhjustada vere hüübimisraskusi, mis võivad põhjustada verejooksu või verevalumeid.

Kokkuvõte

Lõvilaka seenel on palju potentsiaalseid tervisele kasulikke omadusi, kuid seni on tehtud piiratud uurimistöö. Enne lõvilaka kasutamist mõne terviseseisundi raviks on soovitatav konsulteerida arstiga, et saada individuaalseid juhiseid ja tagada ohutus. Lõvilaka võimalikud kõrvaltoimed ja koostoimed ravimitega tuleks enne kasutamist arvesse võtta. Järgige alati pakendil olevaid juhiseid ja otsige usaldusväärseid tootjaid, kes ei tee ebamõistlikke terviseväiteid.