Rohkema info nägemiseks mine põhilehele »

Frantsila - Eeterlik õli Palmaroos (sidrunhein) 10ml

Viide:6416384110657

Frantsila palmaroosi eeterlik õli on õrna lillelõhnaline. Tugevdab ja elustab närvikava, tasakaalustab meeleolu. Nahahoolduses tasakaalustab rasueritust ja on desinfitseeriv, kasutatakse psoriaasi, ekseemi ja akne korral. Parandab vanu arme ja katkenud veresooni.

11,30 € KM-ga


Rohkem infot

Frantsila - Eeterlik õli Palmaroos (sidrunhein) 10ml

Frantsila palmaroosi eeterlik õli on õrna lillelõhnaline. Tugevdab ja elustab närvikava, tasakaalustab meeleolu. Nahahoolduses tasakaalustab rasueritust ja on desinfitseeriv, kasutatakse psoriaasi, ekseemi ja akne korral. Parandab vanu arme ja katkenud veresooni.

Koostis: Cympopogon martini.

Sidrunhein, mida teaduslikult tuntakse kui Cymbopogon citratus, on mitmeaastane aromaatne rohttaim, mida kasvatatakse peamiselt Aasias, sealhulgas Indias, Sri Lankal, Tais ja Malaisias. Seda taime on juba sajandeid kasutatud mitmetes traditsioonilistes ravikunstides, eriti India ajurveedas, tänu selle erakordsetele tervendavatele omadustele. Peamiselt lehtedest eralduv sidrunheina eeterlik õli on saavutanud suure populaarsuse oma erakordse aroomi ja mitmekülgsete kasutusvõimaluste tõttu.

Sidrunheina eeterliku õli head omadused

Sidrunheina eeterlik õli on saadud sidrunheina taime värsketest või osaliselt kuivatatud lehtedest aurudestilleerimise teel. Selle protsessi käigus eraldatakse taime rikkalikud bioaktiivsed ühendid, mis annavad õlile selle tugeva ja energiat täis aroomi ning tervendavad omadused.

  • Sidrunheina inspireeriv ja ergutav aroom

Sidrunheina eeterlik õli on tuntud oma intensiivse sidruni lõhna poolest. Selle värskendav ja ergutav aroom aitab avardada meeli ning tõsta meeleolu. Kui tunned, et sinu elus on liiga palju piiranguid või tunned et sinu teele satub liialt palju takistusi, võib sidrunhein olla just see õli, mis aitab sul ületada need mured.

Lisaks oma kosutavale aroomile on sidrunheina eeterlik õli ka suurepärane putukatõrjevahend, mis aitab hoida eemal sääsed.

  • Sidrunhein omab tervendavat jõudu

Sidrunheina eeterlik õli omab mitmeid tervendavaid omadusi, mis aitavad leevendada erinevaid terviseprobleeme ning suurendada heaolutunnet.

  • Värskendab ja toniseerib

Sidrunheina eeterlik õli aitab peletada kurnatust ning värskendada keha ja vaimu. Selle ergutav aroom aitab taastada energiataset ning leevendada stressi ja väsimust. Lisaks võib aidata sidrunheina eeterlik õli toniseerida lihaseid ning leevendada lihasvalusid.

  • Põletikuvastane ja valuvaigistav toime

Sidrunheina eeterlik õli omab põletikuvastaseid omadusi, mis aitavad leevendada erinevate põletikega seotud vaevusi. Selle õli kasutamine võib aidata vähendada põletikku ning seeläbi leevendada valu. Sidrunheina eeterliku õli kasutamine võib olla eriti kasulik liigesevaevuste ja lihaspingete korral.

  • Seedimist toetav ja nahka puhastav

Sidrunheina eeterlik õli aitab toetada seedimist ning võib olla kasulik seedehäirete leevendamisel. Samuti aitab sidrunheina eeterlik õli puhastada rasust nahka ning võidelda aknega. Oluline on aga olla ettevaatlik, kuna sidrunheina eeterlik õli võib nahka ärritada ning raseduse ajal tuleks selle kasutamist vältida.

Kasutusviisid - Kuidas sidrunheina eeterlikku õli kasutada?

Sidrunheina eeterlikku õli võib kasutada nii paikselt kui ka aromaatsetel eesmärkidel. Siin on mõned soovitatavad kasutusviisid:

Paikne kasutamine

Sidrunheina eeterlikku õli on soovitatav kasutada lahjendatud kujul, lisades sellele väikeses koguses vett või baasõli ning seejärel kandes nahale. Lahjendatud segu võib panna ka pudelisse, et seda oleks mugav kaasas kanda ja vajadusel kasutada. Samuti võib sidrunheina eeterlikku õli lisada neutraalse lõhnastamata kreemi, ihupiima või vedelseebi koostisesse, et saavutada särav ja tervisest pakatav nahk.

Aroomiteraapia

Sidrunheina eeterlikku õli võib kasutada difuuseris, et luua meeldiv ja lõõgastav õhkkond kodus või kontoris. Samuti võib seda lisada aroomilambile, kuid enne õli lisamist veendu, et vesi oleks juba aroomilambi anumas. Sidrunheina eeterlikku õli võib lisada ka kuumale vanniveele ning nautida lõõgastavat aroomiteraapiat keset argipäeva või pärast pingelist töönädalat. Sidrunheina eeterlikku õli võib kombineerida ka teiste sobivate lõhnadega, et luua unikaalne aroomiteraapiline kogemus. Lisaks võib sidrunheina eeterlikku õli lahjendada pihustipudelis veega ning kasutada seda siis kodu, kontori või hoopis voodipesu värskendamiseks.

Sobivus teiste eeterlike õlidega

Sidrunheina eeterlik õli sobib hästi kokku mitmete teiste eeterlike õlidega, näiteks kardemoni, basiiliku, rohemündi, bergamoti, greibi, jasmiini, laimi, lavendli, rosmariini, salvei, seedripuu ja ylang-ylangiga. Sidrunheina eeterlik õli võib olla osa erinevatest aroomiteraapilistest segudest, et luua unikaalseid ja meeldivaid lõhnakombinatsioone.

Mida teada enne sidrunheina eeterliku õli kasutamist?

  • Hoida sidrunheina eeterlikku õli lastele kättesaamatus kohas.
  • Enne kasutamist konsulteerige arstiga, eriti kui olete rase, imetate, tarvitate ravimeid vms.
  • Raseduse ajal tuleks sidrunheina eeterliku õli kasutamist vältida.
  • Vältige sidrunheina eeterliku õli sattumist silma või limaskestadele.
  • Sidrunheina eeterlikku õli tuleks kasutada ainult välispidiselt.

Loe rohkem sidrunheina kohta