Rohkema info nägemiseks mine põhilehele »

Uns - C-vitamiin (1000mg), 200g

Viide:5902497563097

C-vitamiini pulber. Ei ole lisatud värvaineid, magustajaid ega täiteaineid.
C-vitamiin e. 100% L- askorbiinhape aitab vähendada väsimust, suurendab raua imendumist, aitab kaasa kollageeni normaalsele moodustumisele ning kõhrkoe, naha, luude, veresoonte ja igemete  normaalsele talitlusele.

22,25 € KM-ga


Rohkem infot

Uns - C-vitamiin (1000mg), 200g

Eelkõige on C-vitamiin vajalik sidekoe, naha, kõõluste, kõhre moodustumiseks ja tervendamiseks ning mis eriti tähtis kollageeni sünteesiks. Kollageen on meie naha ja sidekudede tähtis valguline koostisaine, mis aitab säilitada naha ja veresoonte elastsust ja vastupidavust. Kollageen hoiab keha justkui liimina koos ning vooderdab siseelundite, naha ja veresoonte seinu, et need ei lekiks. Kollageeni sisaldavad silelihaskoed, veresooned, seedetrakt, süda, sapipõis, põis, neerud, lõpetades juuste ja küüntega. Küllaldane kogus C-vitamiini on aga kvaliteetse kollageeni sünteesi üheks võtmefaktoriks.

Uns - C-vitamiin (1000mg), 200g tarvitamine

Tarvitamine: lahusta 1 mõõtelusikatäis pulbrit 1x päevas 150ml vees, tarbi kohe. 1 mõõtelusikas sisaldab 1000mg (1250% täiskasvanu päevasest võrdluskogusest) C-vitamiini. Mõõtelusika leiad purgist. Säilitada kindlalt suletuna, kuivas kohas, temperatuuril 15-25°C. Kaitsta niiskuse ja valguse eest.

Uns - C-vitamiin (1000mg), 200g koostisosad

Koostisosad: L-askorbiinhape (C-vitamiin).

Hoiatus! Mitte ületada päevast soovitatavat kogust. Toodet ei tohi kasutada mitmekesise toitumise asendajana. Hoida lastele kättesaamatus kohas. 

C-vitamiin:

  • aitab kaasa kollageeni normaalsele moodustumisele
  • on vajalik kõhrkoe, naha, luude, veresoonte ning igemete  normaalseks talitluseks
  • aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele
  • aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest
  • aitab vähendada väsimust ja kurnatust
  • suurendab raua imendumist
  • aitab kaasa E-vitamiini algvormi taastekkimisele

On tekkinud arvamas nagu C-vitamiinist saab energiat, see ei ole päris õige. Nimelt transpordib C-vitamiin rasvhappeid mitokondritesse ehk raku energiajaamadesse, millel on väsimust peletav mõju. Energiat toodetakse kehas siiski süsivesikutest ja rasvadest.

NB! Toidust saadava C-vitamiini omastamist halvendavad – suitsetamine, alkohol, suhkur, antibiootikumid, aspiriin, kortisoon, antibeebipillid, düsbakterioos, reuma ja teised kroonilised haigused, stress ja kauaaegne külmakäes viibimine.

C-vitamiin on väga oluline aine immuunsüsteemi tugevdamisel. Täpsemalt suurendab C-vitamiin immuunsüsteemi kaitserakkude T- ja B-lümfotsüütide paljunemist, millega organism võitleb edukalt nakkuste ja külmetuste vastu ning takistab viiruste levikut ja infektsiooniliste haiguste arengut organismis. Samuti takistab C-vitamiin valgevereliblede hävimist.
On tekkinud arvamas nagu C-vitamiinist saab energiat, see ei ole päris õige. Nimelt transpordib C-vitamiin rasvhappeid mitokondritesse ehk raku energiajaamadesse, millel on väsimust peletav mõju. Energiat toodetakse kehas siiski süsivesikutest ja rasvadest.

C-vitamiin aitab muundada liigset kolesterooli sapisooladeks, takistab kolesteroolil ladestumast veresoonte seintele ja on seega kolesterooli langetava võimega ning südamehaigusi ennetava toimega. Muu kasuliku kõrval on C-vitamiinil ka verdvedeldav toime.

Stressiolukorras tõstab C-vitamiin noradrenaliini sünteesi neerupealise säsis ja võitleb nõnda depressiooni vastu. Läbi noradrenaliini tõusu suureneb C-vitamiini toimel ka dopamiini tase, kuna nii noradrenaliin kui dopamiin on mõlemad monoamiinid. Dopamiini sünteesi vajadus tekib Parkinsoni tõbe ja skisofreeniat põdevatel inimestel.

C-vitamiin on väga vajalik raua imendumiseks 12-sõrmiksooles, rauapuudusaneemia korral peab sellega arvestama.

C-vitamiini vajadus on suurim stressi ja haiguste korral, alkoholi tarvitamise järel, suitsetajatel, antibiootikumide tarvitamisel, paratsetamooli ja aspiriini kasutamisel, naissuguhormoonide kasutamisel, raseduse ajal, allergiavastaste ravimite kasutamisel (antihistamiiinikumid).
Toidust saadava C-vitamiini omastamist halvendavad – suitsetamine, alkohol, suhkur, antibiootikumid, aspiriin, kortisoon, antibeebipillid, düsbakterioos, reuma ja teised kroonilised haigused, stress ja kauaaegne külmakäes viibimine.

TASUB TEADA! KASULIKUD NÄITED: ligikaudu ühe sigareti suitsetamine vähendab 25 mg võrra c-vitamiini kogust, tunniajaline närvilisus hävitab organismis päevase vitamiinidoosi ja tugev vihahoog võib hävitada kuni 2g vitamiini.

C-vitamiini manustamise soovituslikud annused:

Päevane C-vitamiini norm: 70-100 mg.
Stressipuhul: kuni 1g ehk 1000mg-ni.
Nakkuste puhul: 3g ehk 3000mg-ni.
Vähi puhul: 4g ehk 4000mg-ni.

C-vitamiini manustamine tuleb jagada päeva peale ära ja korraga mitte võtta üle 1 kapsli. Vältida õhtust võtmist, kuna C-vitamiin on stimuleeriva toimega ja võib takistada uinumist.

NB! C-vitamiini suured kogused segavad verevedeldajate toimet.