Nature’s Finest - Toorkakao oad 250g
Tootekood : 3830052951053
Röstimata Criollo kvaliteediga kakaooad (Theobroma cacao). Criollo kvaliteediga ube nimetatakse kakao kuningaks, kuna need on meeldiva ja õrna maitsega. Sobilik veganitele.
Omadused
Vegan: | : Jah |
Sisaldab | : Chia |
Olek | : Pulber |
Kellele? | : Täiskasvanud |
Kellele? | : Seeniorid |
Toote puhtus | : Kõrge puhtusaste |
Toote puhtus | : Mahe toode |
Rohkem infot -
Nature’s Finest - Toorkakao oad 250g
Röstimata Criollo kvaliteediga kakaooad (Theobroma cacao). Criollo kvaliteediga ube nimetatakse kakao kuningaks, kuna need on meeldiva ja õrna maitsega.
Criollo kakaoks nimetatakse sorti Theobroma cacao, mille osakaal kogu maailmas toodetavast kakaost on 0,001%. Criollo kvaliteediga kakaooad on väga aromaatsed, vähe mõrud ja suurepärase kvaliteediga, kuid sellest hoolimata on tuhandete kakaotootjate hulgas vaid mõned üksikud, kes seda väljasuremisohus sorti kasvatavad. Põhjus peitub selles, et peamiselt Lõuna-Ameerikas kasvatatav sort on väga tundlik temperatuurimuutustele, nõuab väga palju hoolt ning annab vähe saaki.
Sobilik veganitele.
Koostisosad: kakaooad (Theobroma cacao)
Toitumisalane teave 100g toote kohta: energiasisaldus 1688kJ/408kcal, rasvad 24,5g (millest küllastunud rasvhapped 14,4g), süsivesikud 10,8g (millest suhkrud 8,7g), kiudained 32,7g, valgud 18,9g, sool 0,01g.
Säilitamine: hoida kuivas ja jahedas.
Päritolumaa: Peruu. Pakendatud Sloveenias.
Loe rohkem toorkakao pulbri kohta - miks teda kasutada ja mille poolest toorkakao pulber hea on
Toorkakaooad: Tervislikud ja Mitmekülgsed Supertoitained
Toorkakaooad, tuntud ka kui toored kakaoubad, on ühed haruldasemad ja toitainerikkamad kakaosordid maailmas. Nende eriline maitse erineb teiste kakaoubade omast ning nad on keemiliselt üks keerukamaid toiduaineid meie planeedil. Toorkakaoubade kasulikud omadused on hämmastavad, sest need sisaldavad üle 1200 aktiivse aineosa ja on äärmiselt rikkad antioksüdantide poolest.
Toorkakaooa: Tervislikud ja Supertoitained
Toorkakaooad on suurepärane kiudainete allikas ning sisaldavad rohkesti E- ja C-vitamiini. Lisaks sisaldavad need palju aineid, mis pakuvad meie kehale meeldivaid aistinguid, nagu trüptofaan, 5-HTP, serotoniin, dopamiin, fenüületüülamiin ja anandamiid. Need toitained aitavad meie aju toimimist reguleerida ning pakuvad meile rõõmu ja heaolutunnet.
Toorkakaooad on ka looduslikud allikad magneesiumile, kroomile, rauale, kaltsiumile, kaaliumile, tsingile, vasele ja väävlile. Need mineraalid on olulised meie keha normaalseks funktsioneerimiseks ning aitavad säilitada tervislikku tasakaalu. Kakaooad sisaldavad ka mitmeid vitamiine, sealhulgas A-, B1-, B2-, B3- ja E-vitamiini, mis on vajalikud meie keha erinevate funktsioonide jaoks.
Toorkakaooad: Magusad ja Tervislikud
Toorkakaoubad on mitmekülgsed ning neid saab kasutada erinevate toitude valmistamiseks. Neid võib lisada smuutidele, magustoitudele ja isegi tooršokolaadi retseptidesse. Toorkakaooad on suurepärased ka lihtsalt niisama süüa.
Üks populaarne viis toorkakaoubade kasutamiseks on nende purustamine. Purustatud kakaooad ehk kakaonibsid on mugavad kasutada ning neid saab lisada erinevatele roogadele. Kakaonibsid annavad toitudele rikkaliku šokolaadise maitse ning lisavad krõmpsu tekstuuri.
Teine võimalus on valmistada toorkakaopulbrit. Toorkakaopulber on valmistatud kuivatatud ja jahvatatud toorkakaoubadest ning sellel on rikkalik maitse ning tugev šokolaadine aroom. Toorkakaopulbrit saab kasutada šokolaadijoogi valmistamiseks, magustoitude maitsestamiseks või isegi küpsetamiseks.
Toorkakaooad: Rohkesti Antioksüdante
Toorkakaooad on tuntud oma kõrge antioksüdantide sisalduse poolest. Antioksüdandid on ained, mis aitavad meie kehal võidelda vabade radikaalidega ning kaitsta rakke kahjustuste eest. Antioksüdandid on eriti olulised meie tervisele, kuna need võivad aidata vähendada põletikku, tugevdada immuunsüsteemi ning ennetada mitmeid haigusi, sealhulgas südamehaigusi, vähki ja vananemisega seotud haigusi.
Toorkakaooad sisaldavad ka flavonoide ja polüfenoole, mis on tugevad antioksüdandid. Need ained aitavad kaitsta meie südant ja veresooni ning võivad aidata vähendada "halva" kolesterooli oksüdeerumist. Lisaks sisaldavad toorkakaooad ka mitmeid teisi tervisele kasulikke ühendeid, näiteks aminohappeid ja kiudaineid.
Toorkakaooad: Kasutamine ja Retseptid
Toorkakaoubasid saab kasutada mitmel erineval viisil. Neid võib lisada smuutidele, magustoitudele, küpsetistele või isegi salatitele. Toorkakaoubad annavad roogadele rikkaliku šokolaadise maitse ning pakuvad krõmpsu tekstuuriga elamust.
Üks lihtne viis toorkakaoubade kasutamiseks on valmistada neist tooršokolaadi. Tooršokolaadi valmistamiseks tuleb toorkakaoubad jahvatada pulbriks ning seejärel segada kakaovõiga. Lisades magustajaid nagu mett, vahtrasiirupit või datleid, saab valmistada maitsvaid ja tervislikke tooršokolaaditahvleid või kommikesi.
Toorkakaoubad sobivad ka suurepäraselt lisandiks hommikupudrule, smuutidele või jogurtile. Neid võib lisada ka küpsetistele, nagu küpsised, koogid või energiapallid, et anda neile rikkalik šokolaadine maitse.
Toorkakaooad: Tervist Edendavad Omadused
Toorkakaooad on tõeliselt tervist edendavad toiduained. Nende kasulikud ühendid, nagu antioksüdandid ja vitamiinid, aitavad hoida meie keha tugevana ja tervena. Toorkakao tarbimine võib aidata vähendada põletikku, tugevdada immuunsüsteemi ning parandada meeleolu ja heaolutunnet.
Lisaks pakuvad toorkakaoubad palju kasulikke mineraale, nagu magneesium, raud, kaltsium ja kaalium, mis on olulised meie keha normaalseks funktsioneerimiseks. Need mineraalid aitavad hoida meie luud ja lihased tugevad ning toetavad närvisüsteemi ja südame-veresoonkonna tervist.
Toorkakaooad: Kvaliteetne ja Orgaaniline Valik
Kui otsite toorkakaoubasid, on oluline valida kvaliteetsed ja orgaanilised tooted. Orgaanilised toorkakaoubad on kasvatatud ilma keemiliste väetiste ja pestitsiidideta ning need on puhastatud ja töödeldud vastavalt kõrgeimatele standarditele.
Võite olla kindlad, et valides orgaanilisi toorkakaoubasid, tarbite kõige puhtamaid ja tervislikumaid toiduaineid. Orgaanilised tooted võivad aidata ka vähendada keemiliste jääkide ja saasteainete tarbimist ning toetada keskkonnasäästlikku põllumajandust.
Toorkakaooad: Järeldus
Toorkakaooad on tõeliselt mitmekülgsed ja tervislikud toiduained. Nende rikkalikud antioksüdandid, vitamiinid, mineraalid ja muud kasulikud ühendid pakuvad palju tervisele kasulikke omadusi. Lisaks on nende maitse rikkalik ja šokolaadine, mis muudab need ideaalseks koostisosaks erinevatele toitudele ja magustoitudele.
Kui soovite nautida toorkakaoubade tervislikke eeliseid, proovige neid lisada oma igapäevasesse toidusedelisse. Lisades neid smuutidele, magustoitudele või valmistades neist tooršokolaadi, saate nautida nende maitsvat maitset ja tervislikke omadusi.
Valige alati kvaliteetsed ja orgaanilised toorkakaoubad, et tagada kõrgeima kvaliteediga tooted. Nii saate nautida tervislikke ja maitsvaid roogasid ning samal ajal toetada keskkonnasõbralikku põllumajandust.
Avastage toorkakaoubade maagia ja lisage need oma toidusedelisse, et nautida nende tervislikke eeliseid ja rikkalikku maitset!