NOW Foods - Magneesiumtsitraat 200mg, 100 tabletti

Tootekood : 733739012906

Tavaliselt võetakse magneesiumi toidulisandina suu kaudu madala magneesiumipuuduse leevendamiseks. Seda kasutatakse mõnikord ka suuremates annustes kõhukinnisuse raviks tema loomuliku lahtistava toime tõttu. Lisaks kasutatakse magneesiumtsitraati aeg-ajalt rahustina, mis aitab leevendada depressiooni ja ärevusega seotud sümptomeid, kuid nende kasutusviiside kohta on vaja siiski rohkem uuringuid.
16,95 € (Tax incl.)

Omadused

Sisaldab: Magneesiumi
Olek: Tablett
Kellele?: Täiskasvanud
Kellele?: Seeniorid
Millisele keha piirkonnale?: Luustik
Millisele keha piirkonnale?: Lihased
Millisele keha piirkonnale?: Närvid
Millisele keha piirkonnale?: Suu ja hambad
Mille puhul sobib?: Elujõud ja energia
Mille puhul sobib?: Luustiku tugevdamine
Mille puhul sobib?: Lihaste tugevdamine
Toote puhtus: Looduslik toode

Rohkem infot -

NOW Foods - Magneesiumtsitraat 200mg, 100 tabletti

Magnesium Citrate

Magneesiumtsitraat on magneesiumi vorm, mis on kombineeritud sidrunhappega. See hape esineb looduslikult tsitrusviljades ja annab neile hapu maitse. Magneesiumtsitraat on maailmas üks levinumaid magneesiumipreparaate. Mõned uuringud on näidanud, et seda tüüpi magneesiumi vorm on üks biosaadavamaid (biosaadavus = imenduv), mis tähendab, et see imendub seedetraktis kergemini kui teised vormid.

Tavaliselt võetakse seda suu kaudu madala magneesiumipuuduse raviks. Seda kasutatakse mõnikord ka suuremates annustes kõhukinnisuse raviks selle loomuliku lahtistava toime tõttu. Lisaks kasutatakse seda aeg-ajalt rahustina, mis aitab leevendada depressiooni ja ärevusega seotud sümptomeid, kuid magneesiumtsitraadi nende kasutusviiside kohta on vaja rohkem uuringuid.

Magneesiumi on vaja:

  • süsivesikute, rasvade ja aminohapete normaalseks ainevahetuseks
  • organismis soolade koostises luukoe tekkes, kaltsiumi rolli soodustamiseks inimorganismis (nt luukoe areng, uuenemine),
  • südamelihaste tööks ja vereringe reguleerimiseks,
  • normaalseks närvitalitluseks,

Normaalsel toitumisel on magneesiumipuudus harv. Tavaliselt võib see kaasneda mõne haiguse või ravimi kasutamisel. Tõsise magneesiumipuuduse füsioloogilised ilmingud on hüpokaleemia, hüperkaltseemia, neuromuskulaarne erutuvus ja südametöö häired. Magneesiumi puudujääk võib tekkida, kui tarbida liiga palju töödeldud toiduaineid. Samuti võivad osades toitudes leiduvad oksaal- ja fütiinhape siduda magneesiumi organismile mitteomastuvateks sooladeks.

Loe rohkem magneesiumtsitraadi kohta siit

Magneesiumi puudujääk võib tekkida:

  • kroonilistel alkohoolikutel
  • diabeetikutel,
  • maksa tsirroosi, ateroskleroosi, neeruhaiguste ja kroonilise kõhulahtisusega inimestel,
  • pikaajalisel oksendamisel või suhkrurikaste toitude kestval liigtarbimisel.

Parimateks magneesiumi allikateks on pähklid, seemned, kama, leib, spinat, kaunviljad, tatar, täisteratooted, sea-, veise- ja kanaliha, banaan, brokoli.

NOW Foods - Magneesiumtsitraat 200mg kasutamine

Kasutamine: Võtke 2 tabletti päevas koos toiduga. Kaks tabletti sisaldab 400mg magneesiumit, mis pärineb 2660mg magneesium tsitraadist.

Koostisosad: magneesium tsitraat, hüdroksüpropüültselluloos E463, mikrokristalne tselluloos E460, taimne kate, steariinhape (taimne allikas), võrkstruktuuriga naatriumkarboksümetüültselluloos E468, magneesiumstearaat (taimset päritolu). 

Ainult täiskasvanutele kasutamiseks. Ärge ületage päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Antud toidulisand ei asenda mitmekülgset ja tasakaalustatud toitumist. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Säilitada kinniselt, toatemperatuuril, niiskuse ja otsese päikesevalguse eest kaitstult.

Tooted samas kategoorias