NatVita - Hibiskus ÖKO, 100g
Tootekood : 3253
Hibiskuse mitmekülgne keemiline koostis pakub laialdasi tervisekasusid. Seda rakendatakse kõrge vererõhu korral, ateroskleroosi (verevarustushäire), suhkruhaiguse ja ülekaalu ravis. Antioksüdantsed, bakterivastased ja immuunsüsteemi tugevdavad omadused teevad hibiskusest tõhusa ennetusvahendi mitmete vaevuste korral. Taime eeliseks on ka madal toksilisus, võimaldades ohutut tarbimist ilma kõrvaltoimeteta, puudub ka üleannustamise oht.
Omadused
Sisaldab | : Hibiskus |
Mille puhul sobib? | : Antibakteriaalsus |
Mille puhul sobib? | : Vererõhk |
Mille puhul sobib? | : Diabeet |
Toote puhtus | : Mahe toode |
Rohkem infot -
NatVita - Hibiskus ÖKO, 150g
Mahe hapu hibiski (Hibiscus sabdariffa) õis, kuivatatud
BIO HIBISKUS (Hibiscus sabdariffa) on taim, millel on mitmeid tervislikke kasutusvõimalusi. Pärast vees leotamist suureneb hibiskus lausa kahekordselt, mis teeb sellest suurepärase lisandi erinevatesse jookidesse. Hibiskuse õisi võib leotada lihtsalt vees või kasutada neid tee valmistamisel, kus nad annavad joogile meeldiva hapu maitse ja kauni punase värvuse. Hibiskuse tee on tuntud oma värskendavate omaduste poolest ning samas sisaldab see ka rohkelt antioksüdante ja vitamiine, mis toetavad üldist tervist.
Hibiskus kuulub Mallow perekonda ja selles perekonnas on umbes 220 liiki, mis kasvavad peamiselt sooja kliimaga piirkondades. Selle alla kuuluvad nii väikesed puud, põõsad kui ka rohttaimed. Hibiskuse taimedel on mitmesuguse kujuga lehed, mis varieeruvad sõltuvalt liigist ja kasvukohast. Õied on selle taime üks kõige silmapaistvamaid omadusi – need on suured ja ekspressiivsed, pasunakujulised ning viie kroonlehega. Õite värvus varieerub roosast punase kuni kollaseni ja nende läbimõõt võib olla 4-15 cm.
Hibiskus, tuntud oma rikkaliku keemilise koostise poolest, omab mitmesuguseid tervist toetavaid toimeid. Hibiskuse õisi kasutatakse laialdaselt erinevate terviseprobleemide, sealhulgas hüpertensiooni (kõrge vererõhk), ateroskleroosi (verevarustushäire), diabeedi ja rasvumise raviks. Hibiskuse tee on populaarne jook, mida sageli tarbitakse nende tervist edendavate omaduste tõttu. Selle taime õites leiduvad arvukad antioksüdandid aitavad neutraliseerida vabasid radikaale, vähendades oksüdatiivset stressi ning toetades keha loomulikku kaitsevõimet. Lisaks on hibiskusel antibakteriaalsed omadused, mis aitavad võidelda kahjulike mikroorganismide vastu ja tõsta immuunsust.
Üks hibiskuse kasutamise suuri eeliseid on selle madal toksilisus. See tähendab, et hibiskuse õisi saab kasutada ilma kõrvaltoimete ja üleannustamise ohuta, muutes selle ohutuks valikuks pikaajaliseks tarbimiseks. Hibiskuse tee regulaarne joomine võib aidata kaasa kaalulangusele, kuna see soodustab ainevahetust ja aitab reguleerida veresuhkru taset. Diabeedi korral võib hibiskuse tarbimine aidata stabiliseerida glükoositaset veres.
Kokkuvõttes on hibiskus mitmekülgne ja väärtuslik taim, mida võib kasutada mitmesuguste terviseprobleemide leevendamiseks ja ennetamiseks. Kuivatatud hibiskuse ja hibiskuse tee tarbimine võib pakkuda märkimisväärset kasu tervisele tänu taime antioksüdantsetele, antibakteriaalsetele ja immuunsust tõstvatele omadustele. Samuti on hibiskuse kasutamine ohutu tänu selle madalale toksilisusele, võimaldades seda nautida igapäevaselt muretsemata kõrvaltoimete pärast. Seetõttu võiks hibiskus olla osa igapäevasest terviserutiinist, pakkudes loomulikku tuge keha üldisele heaolule.
NatVita - Hibiskus tarvitamine ja koostis
Tarvitamissoovitus: lasta kuumas vees tõmmata nagu teel. 1 teelusikatäiele õitele valada 250 ml keeva vett ja lasta 10–15 minutit kaane all tõmmata. Juua 2 korda päevas. Võib kasutada ka tee lisandina.
Koostis: Mahe kuivatatud hapu hibiski (Hibiscus sabdariffa) õis.
Hoiatus! Seda ei tohiks tarbida neerukivide all kannatavad inimesed.
ÖKO – sertifitseeritud mahetoode.
Päritolumaa: Egiptus
Pakendaja: Poola