Liiwi Meistrid - Ivan-Tšai muinasjutt, 20g

Tootekood : 4745010247163

"Muinasjutt" on valmistatud klassikalisest fermenteeritud põdrakanepi teest ning saialille- ja põdrakanepi õitest. Kui saialille õied lisavad teele veidi pehmust, siis põdrakanepi õied annavad sellele mõõduka teravuse, mille koosmõju on nauditav ja tee kindlasti väärt proovimist. "Ivan-Tšai muinasjutt" jätab pika järelmaitse, lubades maitsemeeltel avastada nii klassikalise Ivan-Tšai, kui ka saialille pisut elegantsemat ja põdrakanepi õite veidi vürtsikamat maitset ning aroomi.

Käsitööna valmistatud iidsete teemeistrite ülestähenduste ja märkmete järgi.

10,50 € (Tax incl.)

Omadused

Ei sisalda: kofeiini
Omadused: Rahustav
Omadused: Ainevahetust aktiviseeriv
Omadused: Tugevdav
Omadused: Parandav/tervendav
Sisaldab: Põdrakanep
Millisele keha piirkonnale?: Seedimine ja ainevahetus
Millisele keha piirkonnale?: Kuse-suguelundkond
Millisele keha piirkonnale?: Süda ja veri
Millisele keha piirkonnale?: Närvid
Millisele keha piirkonnale?: Immuunsus
Millisele keha piirkonnale?: Liigesed
Millisele keha piirkonnale?: Neerud
Mille puhul sobib?: Külmetus
Mille puhul sobib?: Uni
Mille puhul sobib?: Nohu
Mille puhul sobib?: Hingamisteede toetus
Mille puhul sobib?: Vererõhk
Mille puhul sobib?: Peavalud
Mille puhul sobib?: Immuunsüsteemi tugevdamine
Mille puhul sobib?: Organismi tugevdamine
Mille puhul sobib?: Vereloome
Mille puhul sobib?: Organismi vastupanuvõime
Mille puhul sobib?: Väsimus
Mille puhul sobib?: Elujõud ja energia
Mille puhul sobib?: Organismi puhastamine ja detox
Mille puhul sobib?: Meeleoluhäired ja stress
Toote puhtus: Mahe toode
Toote puhtus: Looduslik toode

Rohkem infot -

Liiwi Meistrid - Ivan-Tšai muinasjutt, 20g

Taimetee Ivan-Tšai muinasjutt on ainulaadne teesegu, mis on valmistatud klassikalisest fermenteeritud põdrakanepi teest ning saialille- ja põdrakanepi õitest. Selle tee maitse on tõeliselt nauditav ja kindlasti väärib proovimist. Saialille õied annavad teele pehme noodi, samas kui põdrakanepi õied lisavad sellele mõõduka teravuse. Nende kahe kooslus loob tasakaalustatud maitseelamuse, mis jääb suulaele pikaks ajaks püsima.

Ivan-Tšai muinasjutt on inspireeritud iidsete teemeistrite ülestähendustest ja märkmetest ning valmistatud käsitööna. See annab teele erilise väärtuse ja unikaalse maitse. Teesegu sisaldab nii klassikalist Ivan-Tšaid kui ka saialille peenemat ja põdrakanepi õite veidi teravamat maitset ning aroomi. See mitmekülgsus võimaldab maitsemeeltel avastada erinevaid nüansse ning pakub tõelist naudingut tee armastajatele.

Põdrakanepi tee on tuntud oma tervendavate omaduste poolest ning sellel on palju kasulikke toimeid tervisele. Põdrakanepi õied sisaldavad rohkesti antioksüdante ja põletikuvastaseid ühendeid, mis aitavad tugevdada immuunsüsteemi ja võidelda vabade radikaalidega. Lisaks sellele aitab põdrakanepi tee ka leevendada stressi ja ärevust ning parandada une kvaliteeti.

Saialill on samuti tuntud oma raviomaduste poolest ning seda on kasutatud traditsioonilises meditsiinis juba aastasadu. Saialille õied sisaldavad antibakteriaalseid ühendeid, mis aitavad võidelda infektsioonide vastu ning kiirendada haavade paranemist. Lisaks sellele on saialillil ka põletikuvastased omadused ning see aitab leevendada seedehäireid ja nahaprobleeme.

Ivan-Tšai muinasjutt on seega mitte ainult maitsev jook, vaid ka tervislik valik. Selle tee regulaarne joomine võib aidata parandada üldist heaolu ning toetada keha loomulikku tervist. Lisaks sellele on “Ivan-Tšai muinasjutt” suurepärane viis lõõgastumiseks ja stressimaandamiseks, kuna see annab rahustava ja maitsva kogemuse.

Soovitused

Põdrakanepi tee on meeldiv kingitus. Üllatusena tabab tarvitajat see, et tee lõhnab ülimeeldivalt. Kuid lisaks meeldivale lõhnale ja rahustavale toimele on sellel teel ka ravivad omadused. Turgutage ka iseenda tervist hea teega.

Liiwi Meistrid - Ivan-Tšai muinasjutt koostisosad

Koostisosad: mahe põdrakanepi lehed 80%, mahe põdrakanepi õied 10%, mahe saialille õied 10%

Liiwi Meistrid - Ivan-Tšai muinasjutt tarbimisjuhis

Tarbimisjuhis: Ivan-Tšai valmistamiseks võta teelusikatäis teepuru ühe keskmise tassitäie tee valmistamiseks. Võid valmistada vanade traditsioonidele kohaselt esmalt ka kange tõmmise, misjärel seda sobivas koguses tassis olevale kuumale veele lisad. Lase teel tõmmata 10-15 minutit. Vee optimaalne temperatuur on 95°C.

Valmistatud käsitööna Eestis.

Põdrakanepist

Ivan-Tšai on kääritatud põdrakanepi tee, mida valmistatakse traditsiooniliselt põdrakanepi lehtedest. Liiwi Meistrid, kes hindavad erinevaid maitsekooslusi ja vanu traditsioone, kasutavad lisaks taime lehtedele ka teisi taimeosi ja õisikuid ning erinevaid fermentatsioone, tehnoloogiaid ja segusid, et rikastada maitsevarjundeid ning tuletada meelde iidsete teemeistrite teadmisi ja ülestähendusi. Sellepärast ollakse taaselustanud lisaks traditsioonilisele põdrakanepi lehtede fermenteerimise protsessile ka õisikute ja teiste taimeosade kasutamise ning lisanud erinevaid fermenteerimisastmeid.

Miks Ivan-Tšaid juua?

Vanarahvas teab rääkida, et põdrakanepil on võime korrastada ainevahetust. Sellepärast on seda traditsiooniliselt kasutatud kaksteistsõrmiku haavandite ja soolepõletike raviks. Samuti on mainitud selle rahustavat toimet ning võrreldud seda isegi palderjaniga. Ajaloolistes ülestähendustes on märgitud põdrakanepit viljatusevastase ravimina ja tõhusa abimehena meeste potentsi tõstmisel. Seetõttu nimetatakse seda sageli ka meeste teeks. Lisaks rahustavale toimele olevat põdrakanepil ka valuvaigistavad ja krampe leevendavad omadused ning see aitavat leevendada unetust ja astmaatilisi sümptomeid. Lisaks on mainitud, et põdrakanep suurendab organismi vastupanuvõimet väliskeskkonna kahjulikele teguritele, parandab enesetunnet ja annab energiat. Meil pole teadmist, kas vanarahva tarkusel on tänapäevasne teaduslik tõepõhi all, kuid tänapäevased farmakoloogilised uuringud on tõestanud, et põdrakanepil on vähkkasvajate vastu pidurdav toime ning see omab rahustavat ja krambivastast toimet. Põdrakanep on rikkalik mitmete kasulike ainete, nagu raud ja karotenoidid, allikas, mis aitavad säilitada ja parandada liigeste liikuvust ja paindlikkust, samas omades antioksüdantset toimet, mis aeglustab vananemisprotsessi.

Põdrakanepi peamine toimeaine on kanerool, mida tänapäeval toodetakse ka meditsiiniliseks kasutamiseks. Lisaks sisaldab põdrakanep flanavoide, parkaineid, lima, väikestes kogustes alkaloide, klorofülle, erinevaid vitamiine (A, B1, B2, B5, B6, B9 jne), karotiini ja C-vitamiini. Seda on põdrakanepis isegi üle kolme korra rohkem kui sidrunis. Põdrakanepis leidub ka suures koguses erinevaid mikroelemente nagu raud, vask, mangaan, nikkel, titaan, molübdeen, boor ja teised. Sõltuvalt kasvukohast võib põdrakanepis leida umbes 70 erinevat mikroelementi, mis moodustavad üle poole Mendelejevi tabeli koguhulgast. Seetõttu loetakse põdrakanepit üheks maailma mikroelementide rikkamaks taimeliigiks.

Tooted samas kategoorias