Nature’s Finest - Toorkakao nibsid 250g

Tootekood : 3830052951251

Purustatud kakaooad (Theobroma cacao) mahepõllumajandusest. Parima (Criollo) kvaliteediga röstimata kakaooad, eriliselt hõrgu ja meeldiva maitsega. Sobivad niisama näksimiseks, kui ka jogurtitesse, salatitesse jms.

11,65 € (Tax incl.)

Omadused

Vegan:: Jah
Sisaldab: Chia
Olek: Pulber
Kellele?: Täiskasvanud
Kellele?: Seeniorid
Toote puhtus: Mahe toode
Toote puhtus: Kõrge puhtusaste

Rohkem infot -

Nature’s Finest - Toorkakao nibsid 250g

Toorkakao nibsid on valmistatud mahepõllumajandusest pärit purustatud kakaooadest (Theobroma cacao). Need kakaooad on parima kvaliteediga, olles röstimata ning eriliselt hõrgu ja meeldiva maitsega. Toorkakao nibsid sobivad suurepäraselt nii niisama näksimiseks kui ka erinevate toitude, nagu jogurtid ja salatid, lisandiks. Nende rikkalik maitse ja tekstuur annavad toitudele erilise naudingu ning pakuvad tervislikku alternatiivi traditsioonilistele maiustustele.

Toorkakao nibsid on suurepärane valik neile, kes soovivad nautida šokolaadi maitset ja kasu ilma röstimise protsessi poolt tekitatud muutusteta. Röstimata kakaooad säilitavad oma loomuliku maitse ja toiteväärtuse, sisaldades rohkelt antioksüdante, mineraale ja vitamiine. 

Mahepõllumajandusest pärit kakaooad tagavad ka säästva ja keskkonnasõbraliku tootmisprotsessi. Mahepõllumajanduslikud meetodid hoiavad ära pestitsiidide ja kemikaalide kasutamise ning toetavad mulda ja ökosüsteeme. 

Toorkakao nibsid on mitmekülgsed ning neid saab tarbida mitmel erineval viisil. Neid võib süüa niisama näksimiseks, lisada hommikusöögihelvestele või pudrule, segada smuutidesse või kasutada küpsetistes. Nende lisamine jogurtitesse, salatitesse või magustoitudesse annab neile rikkaliku šokolaadise maitse ja krõmpsuvat tekstuuri. Toorkakao nibsid sobivad suurepäraselt ka tervislikumate snäkkide valmistamiseks, nagu energiabatoonid või šokolaadipallid.

Toorkakao nibsid on suurepärane valik neile, kes soovivad nautida tervislikumaid maiuseid ilma lisatud suhkruta. Nende looduslik magusus rahuldab magusaisu ning pakub samal ajal paremaid koostisosi ja kasulikke omadusi. Lisaks maitsele pakuvad toorkakao nibsid ka energiat ning aitavad parandada tuju ja vaimset heaolu.

Criollo kakaoks nimetatakse sorti Theobroma cacao, mille osakaal kogu maailmas toodetavast kakaost on 0,001%. Criollo kvaliteediga kakaooad on väga aromaatsed, vähe mõrud ja suurepärase kvaliteediga, kuid sellest hoolimata on tuhandete kakaotootjate hulgas vaid mõned üksikud, kes seda väljasuremisohus sorti kasvatavad. Põhjus peitub selles, et peamiselt Lõuna-Ameerikas kasvatatav sort on väga tundlik temperatuurimuutustele, nõuab väga palju hoolt ning annab vähe saaki.

Sobilik veganitele.

Päritolumaa: Peruu. Pakendatud Sloveenias.

Säilitamine: hoida kuivas ja jahedas.

Toitumisalane teave 100g toote kohta: energiasisaldus 1688kJ/408kcal, rasvad 24,5g (millest küllastunud rasvhapped 14,4), süsivesikud 10,8g (millest suhkrud 8,7g), kiudained 32,7g, valgud 19,8g, sool 0,01g.

Loe rohkem toorkakao kohta - miks teda kasutada ja mille poolest toorkakao hea on

Miks eelistada tööstuslikule kakaole toorkakaod?

Toorkakao eelistamine tööstuslikule kakaole muutub üha populaarsemaks valikuks mitmetel põhjustel. Esiteks on toorkakao looduslikum ja vähem töödeldud kui tööstuslik kakao. Tööstusliku kakaopulbri valmistamise protsess hõlmab kakaoubade röstimist kõrgel temperatuuril, mis võib mõjutada nende toitainete sisaldust. Toorkakao aga jääb röstimata, säilitades seeläbi rohkem oma looduslikke omadusi ja toitaineid.

Teiseks on toorkakao tuntud oma kõrge antioksüdantide sisalduse poolest. Antioksüdandid on olulised tervisele, kuna need aitavad võidelda vabade radikaalidega organismis, mis võivad põhjustada rakukahjustusi ja haigusi. Toorkakao sisaldab rohkem antioksüdante kui tööstuslik kakao, mis muudab selle tervislikumaks valikuks.

Lisaks sisaldab toorkakao rohkem vitamiine ja mineraalaineid kui tööstuslik kakao. Toorkakao on rikas magneesiumi, tsingi, raua ja kaltsiumi poolest ning sisaldab ka erinevaid B-vitamiine. Need toitained on olulised keha normaalseks funktsioneerimiseks ja aitavad parandada üldist tervist.

Toorkakao võib aidata ka parandada meeleolu ja vähendada stressi. See sisaldab neurotransmitterit nimega anandamiid, mis võib stimuleerida õnnetunnet ja heaolutunnet. Samuti sisaldab toorkakao trüptofaani, aminohapet, mida keha kasutab serotoniini tootmiseks, mis omakorda mõjutab meeleolu.

Lõpuks võib toorkakao tarbimine aidata parandada südame tervist. See sisaldab flavonoide, mis on tuntud oma põletikuvastaste omaduste poolest ja võivad aidata alandada vererõhku ja parandada vereringet. Toorkakao võib aidata ka vähendada LDL-kolesterooli taset veres ning suurendada HDL-kolesterooli taset.

Tooted samas kategoorias