Nature’s Finest - Toorkakao pulber 250g
Tootekood : 3830052951268
Kõrgeima Criollo kvaliteediga toorkakao on röstimata kakaoubadest (Theobroma cacao) valmistatud pulber Peruust. Criollo kvaliteediga ube nimetatakse kakao kuningaks, kuna need on meeldiva ja õrna maitsega. Toorkakao pulber sisaldab suures koguses magneesiumi, antioksüdante ja mitmeid teisi kasulikke toitaineid.
Omadused
Vegan: | : Jah |
Sisaldab | : Chia |
Olek | : Pulber |
Kellele? | : Täiskasvanud |
Kellele? | : Seeniorid |
Toote puhtus | : Mahe toode |
Toote puhtus | : Kõrge puhtusaste |
Rohkem infot -
Nature’s Finest - Toorkakao pulber 250g
Kakaopulber, mis on valmistatud Criollo kvaliteediga röstimata kakaoubadest (Theobroma cacao), on tuntud oma ülima kvaliteedi poolest. Criollo kvaliteediga oad on tuntud ka kui kakaode kuningad, kuna neil on meeldiv ja õrn maitse. Toorkakao pulber, mis on valmistatud criollo ubadest, on eriti hinnatud oma kasulike omaduste poolest.
Criollo kakaoks nimetatakse sorti Theobroma cacao, mille osakaal kogu maailmas toodetavast kakaost on 0,001%. Criollo kvaliteediga kakaooad on väga aromaatsed, vähe mõrud ja suurepärase kvaliteediga, kuid sellest hoolimata on tuhandete kakaotootjate hulgas vaid mõned üksikud, kes seda väljasuremisohus sorti kasvatavad. Põhjus peitub selles, et peamiselt Lõuna-Ameerikas kasvatatav sort on väga tundlik temperatuurimuutustele, nõuab väga palju hoolt ning annab vähe saaki.
Toorkakao pulber on üks parimaid allikaid magneesiumi tarbimiseks. Magneesium on oluline mineraal, mis mängib olulist rolli paljudes keha funktsioonides. See aitab säilitada normaalset lihaste ja närvisüsteemi funktsiooni ning aitab vähendada väsimust ja kurnatust. Lisaks sellele on magneesiumil ka oluline roll südame tervise säilitamisel.
Lisaks magneesiumile sisaldab toorkakao pulber ka suures koguses antioksüdante. Antioksüdandid on ühendid, mis aitavad võidelda vabade radikaalidega kehas. Vabad radikaalid on ebastabiilsed molekulid, mis võivad põhjustada kehas oksüdatiivset stressi ja kahjustada rakke. Antioksüdandid aitavad neutraliseerida vabu radikaale ja kaitsta seeläbi keha kahjustuste eest.
Lisaks magneesiumile ja antioksüdantidele sisaldab toorkakao pulber mitmeid teisi kasulikke toitaineid. Näiteks sisaldab see rauda, mis on oluline vere moodustamiseks ja hapniku transportimiseks kehas. Samuti sisaldab toorkakao pulber kaaliumi, mis aitab säilitada normaalset vererõhku ja südametegevust.
Toorkakao pulbri kasutamine toiduvalmistamisel võib anda toitudele rikkaliku šokolaadise maitse ilma lisatud suhkru ja rasvata. See muudab selle suurepäraseks alternatiiviks traditsioonilisele töödeldud kakaopulbrile, mis võivad sisaldada lisatud suhkruid ja rasvu.
Sobilik veganitele.
Nature’s Finest - Toorkakao pulber koostisosad ja kasutamine
Koostisosad: 100% kakao (Theobroma cacao) pulber
Kasutamine: 1tl (või maitse järgi) lisandiks jookidele või smuutile.
Päritolumaa: Peruu. Pakendatud Sloveenias.
Säilitamine: hoida kuivas ja jahedas.
Toitumisalane teave 100g toote kohta: energiasisaldus 1070kJ/255kcal, rasvad 11g (millest küllastunud rasvhapped 6,5g), süsivesikud 14g (millest suhkrud 0,5g), kiudained 46g, valgud 24,9g, sool 0,3g, raud 14mg (176% NRV), magneesium 705mg (176% NRV), tsink 9mg (90% NRV).
Kuhu lisada toorkakao pulbrit?
Toorkakao pulber on tervislikum alternatiiv tavalisele šokolaadile ning maitsvate toitude ning jookide koostisosa. Selle lisamine annab toidule rikkaliku šokolaadise maitse ja lisab ka väärtuslikke toitaineid. Kui soovite oma menüüsse lisada toorkakao pulbrit, on mitmeid võimalusi, kuhu seda saate lisada, et nautida selle maitset ja kasulikke omadusi.
Üks võimalus on lisada toorkakao pulbrit erinevatesse jookidesse. Näiteks võite seda lisada smuutidele, et anda neile šokolaadise maitsenüansi. Lisades teelusikatäie toorkakao pulbrit oma smuutile, saate nautida šokolaadi maitset ilma lisatud suhkruta. Samuti võite seda lisada ka erinevatele kuumadele jookidele nagu kohv või tee. Toorkakao pulber seguneb hästi vedelikega ning annab joogile rikkaliku maitse.
Lisaks jookidele võib toorkakao pulbrit lisada ka erinevatesse toitudesse. Näiteks võite seda kasutada hommikupudru, jogurti või pudingu maitsestamiseks. Lisades paar teelusikatäit toorkakao pulbrit oma hommikupudrule, saate nautida tervislikku šokolaadimaitselist einet. Samuti võite seda kasutada ka maiustuste valmistamisel. Näiteks võite seda lisada küpsetistele nagu muffinid või küpsised, et anda neile šokolaadine maitse ilma lisatud suhkruta.
Toorkakao pulbrit saab kasutada ka erinevate magustoitude valmistamisel. Seda saab segada koos teiste koostisosadega, et luua maitsvaid šokolaadisi magustoite nagu šokolaadipuding või šokolaadikreem. Toorkakao pulber annab neile magustoitudele rikkaliku ja intensiivse šokolaadise maitse ning samal ajal on see ka tervislik valik.
Loe rohkem toorkakao pulbri kohta - miks teda kasutada ja mille poolest toorkakao pulber hea on